• FotoB3

  Fotografie
 • FotoB3

  Fotografie
 • FotoB3

  Fotografie
 • 1
 • 2
 • 3

Fotografie

Fotografie is voor mij een hobby. Sport vind ik het leukste onderwerp, veelal schaatswedstrijden of zomersporten die door schaatsers worden beoefend, zoals skeeleren, wielrennen en hardlopen. Dankzij Cas die een fanatieke schaatser is, heb ik wel meerdere keren per jaar de gelegenheid om een leuke wedstrijd of training vast te leggen. Muziekoptredens zijn ook een leuk onderwerp, vooral in de tijd dat Marijn nog in een orkest speelde en optrad met een schoolband heb ik daar foto's van gemaakt. Heel af en toe fotografeer ik een vrij onderwerp.

Ik heb prima apparatuur, maar het is niet professioneel. Ik doe mijn best, en af en toe valt het tegen en soms zitten er positieve uitschieters tussen.

De foto's plaats ik tegenwoordig vaak op mijn Facebook pagina. Oudere albums staan op Picasasweb.

Denk je dat ik een leuke foto van jou hebt gemaakt, dan mag je gerust contact met mij opnemen. Maar reken op niets ;-)

Foto Gallerij

Afbeelding www.MediaB3.nl

image

image

Afbeelding www.MediaB3.nl

image

image

Afbeelding www.MediaB3.nl

image

image

Cas haalt Mark op

Voor je het weet is de zomer voorbij en sta je te kijken naar de 1e wedstrijd in de KNSB marathon competitie. Decor: Jaap Edenbaan in Amsterdam. Wennen aan de kou. Maar beloond met 3 mooie wedstrijden van de Heren, Dames en Heren beloftes. Fijn om te zien dat Cas een goed start heeft, alert, controlerend en een mooie geslaagde ophaalactie. En een prachtige bekroning voor het team van Port Of Amsterdam dat Mark de winst pakt bij de beloftes. En net als de schaatsers die ook zo'n eerste wedstrijd er weer een beetje in moeten komen, is ook het fotograferen langs de baan weer even wennen. Foto's op Facebook.

Auteursrecht, Portretrecht, Publicatie & Naamsvermelding

Ik ben een hobby fotograaf maar desondanks is het verstandig duidelijk te zijn over zaken als portretrecht, auteursrecht, naamsvermelding, kosten etc.

Eigen gebruik

Sta je op een foto dan mag je die foto gebruiken voor eigen gebruik, zoals op een eigen website of voor een afdruk voor jezelf. Plaatsing op eigen Facebook, twitter of een andere social media is uitsluitend toegestaan als ik zelf de foto daarop heb geplaatst (in dat geval is het natuurlijk beter om de foto te delen). Het auteursrecht draag ik daarmee niet over. Natuurlijk wel leuk als je vermeld dat ik de fotograaf ben. Staat er een watermerk in de foto dan mag deze niet worden verwijderd of bedekt.

Portretrecht

Uiteraard respecteer ik het portretrecht. Sta je op een foto en ben je van mening dat jij in jouw belangen wordt geschaad, of vind je het om een andere reden onprettig dat ik de foto publiceer, neem dan contact met mij op. Dan bespreken wij samen hoe we het oplossen.

Auteursrecht, Publicatie en naamsvermelding

Als ik een foto verkoop behoud ik het auteursrecht. Zowel afdrukken als downloads van het digitaal bestand mogen alleen worden gebruikt voor eigen, niet commercieel gebruik. Ook als ik de foto's gratis verstrek. Tenzij de foto nadrukkelijk verkocht of verstrekt is voor commercieel gebruik.

Gebruik bij een bericht op de site van de vereniging waarbij je bent aangesloten beschouw ik als voor eigen gebruik, maar ik vraag dan wel om naamsvermelding bij de foto. En ik waardeer het als je mij een mailtje stuurt met de link.

Ook van een foto die gekocht is vrij van rechten behoud ik het auteursrecht. De foto mag uitsluitend gebruikt worden voor de publicatie waarvoor deze gekocht is.

Gebruik in regionale of landelijke media of websites die niet gerelateerd zijn aan jezelf of de eigen vereniging uitsluitend na goedkeuring.

Als je vooraf contact met mij opneemt dan kan ik beoordelen of de foto geschikt is voor de gewenste publicatie en deze speciaal daarvoor bwerken

Tenzij nadrukkelijk wel door mij gegarandeerd kan ik niet het portretrecht overdragen omdat deze nog door de geportretteerde kan worden verzilverd.

Bij publicatie, ongeacht toestemming van mij, ongeacht de aard van het medium en ongeacht de hoogte van een vergoeding, is naamsvermelding verplicht.

Prijzen en vergoedingen

Ik verstrek af en toe foto's aan media (zoals lokale kranten) en websites voor illustratie bij nieuwsitems. Daarvoor reken ik soms een geringe vergoeding.

Let op: In situaties waarin ik vooraf geen goedkeuring heb gegeven en/of waar geen zakelijke afspraken zijn gemaakt, en waar redelijkerwijs geen sprake is van "eigen gebruik", breng ik minimaal een dubbel commercieel tarief in rekening.