• MediaB3

    Websites
  • MediaB3

    Websites
  • 1
  • 2

Website Gallerij

Afbeelding www.MediaB3.nl

image

image

Website ontwikkeling en beheer

Als hobby bouw ik soms een website. Als uitgangspunt gebruik ik een standaard open source Content Management Systemen (CMS) en templates van gerenormeerde template ontwikkelaars. Deze templates configureer ik zodat er een website met eigen functionaliteit en een eigen gezicht ontstaat. Voor beeldmateriaal op de websites maak ik vaak gebruik van mijn eigen foto's.

Op verzoek realiseer en beheer ik ook websites voor anderen. Samen zoeken wij dan een template uit die de basis voor de website vormt. Door het gebruik van een standaard CMS is de inhoud van de site (de berichten enzo) relatief gemakkelijk door een gebruiker te beheren. Nadat de website live is gegaan verzorg ik eventueel ook het beheer (zoals de upgrade naar nieuwe versies van het CMS ed). Neem maar contact op als je interesse hebt.

mediaB3.nl

MediaB3.nl is de opvolger van 2 sites: fotoB3.nl en de oude mediaB3.nl site.

FotoB3.nl was een blog site waarop ik een aantal jaren artikeltjes heb geplaatst wanneer ik ergens foto's had gemaakt. Vaak schaatswedstrijden voor de jeugd, soms een muziekoptreden, hardloopwedstrijd of vrij werk.

Het was een eenvoudige site die was opgezet met Google sites. De laatste tijd maak ik minder vaak foto's en voor het bloggen en posten van de foto's gebruik ik vaker Facebook. De site was niet meer actueel.

MediaB3.nl is het domein waarop ik en Cas sites ontwikkelen en eventueel hosten. Ook de site van Cas (casvantrierum.nl) draait op een subdomein van mediab3.nl. De site zelf was relatief eenvoudig en verwees naar ontwikkelde en beheerde websites, en het toonde ook enige historie.

Begin 2015 heb ik besloten om de sites fotoB3.nl en mediaB3.nl samen te voegen tot 1 site. De domeinnamen zijn beide nog in gebruik. De site is opgezet op Joomla en een responsive Rockettheme template. MediaB3.nl is niet bedoeld om al mijn fotomateriaal op te plaatsen en ook niet om te bloggen. Het is vooral bedoeld als visitekaartje op Internet.

SchaatstalentZH.nl

SchaatstalentZH.nl is de website voor de Pupillen, Junioren B en C van het KNSB Gewest Zuid-Holland. Relatief veel aandacht voor de rijders uit de Gewestelijke Selectie van Zuid-Holland, maar ook voor alle ander talenten. De website is ontwikkeld met behulp van Joomla en een Rockettheme template. Op de website onder andere Nieuws, Rijdersprofielen, een Facebook en Twitter timeline. De foto's worden tegenwoordig op de Facebook pagina gezet en vanuit de site wordt daarnaar gelinkt.

De site is opgezet met een Joomla template van Rockettheme. Met o.a. extra plugins voor een eenvoudige Facebook en Twitter integratie. Het kleurenschema sluit aan bij de kleuren van het Gewest Zuid-Holland: Zwart (en donkergrijs), met rood en de accentkleur geel/goud. Fotomateriaal wordt regelmatig aangepast aan het seizoen. Diverse ouders leveren regelmatig fraaie foto's aan. Er is ook een template voor gebruik van de site op mobiele apparaten, maar die is nog niet responsive. 

knsbzuidwest.nl

De website knsbzuidwest.nl wordt door de Technische Commissie van de Regio gebruikt om allerlei zaken rondom de regiowedstrijden te communiceren. De regiowedstrijden zijn voor de schaatsers van belang om zich te kunnen plaatsen voor belangrijke nationale en internationale wedstrijden. Op de site staat informatie over de selectiecriteria, de uitnodigingslijsten, uitslagen, ranglijsten en verwijzingen naar de sites van de organisatiecommitees.

De website is ontwikkeld door Thomas Klein in Wordpress en wordt momenteel door mij beheerd. Naar verwachting zal de site in de zomer van 2015 worden vervangen door een Joomla website gebaseerd op een responsive template, zodat de site ook op mobiele apparatuur beter wordt getoond.